Drømmeanalyse

Jeg vil starte med at sige, at ikke alle drømme skal analyseres. De fleste drømme vi har om natten, handler om at placere de indtryk vi har oplevet i løbet af dagen og lagre dem i vores hukommelse. Og det kan sagtens være i nogle sære sammenhænge, uden at det har en større betydning.

Din underbevidsthed taler til dig, og det gør den igennem billeder, minder og referencer. Men det er ikke altid ligetil at forstå, hvad pokker det er, der foregår. Og det er heller ikke altid at en drøm skal analyseres.

En gang i mellem har vi dog nogle meget stærke drømme, der kan sætte sig i kroppen, og som er meget klare, når vi vågner. Måske de endda har en ubehagelig eller mareridtsagtig karakter. Det er disse drømme, det giver mening at kigge nærmere på. Og det er her, jeg kommer ind i billedet. Når du har stærke drømme, som du ikke forstår, kan jeg hjælpe dig til at forstå, hvad det er, din underbevidsthed prøver at fortælle dig, og hvorfor du drømmer som du gør.

Det er vigtigt at pointere, at kun DU ved, hvad din drøm betyder. Der er ikke en facitliste, man kan gennemgå og sige, at hvis du drømte om A, så betyder det B, men der er dog alligevel nogle kendetegn, som man igennem tiderne har indset, har samme betydning for drømmeren.  Jeg kan kigge ind i symboler og analysere din drøm ud fra et drømmeanalytisk perspektiv og dermed finde frem til ting, du måske ikke selv var klar over.

Hvornår skal en drøm analyseres?

  • Du drømmer, at du skal ned og handle, og møder en barndomsven – denne drøm skal ikke nødvendigvis analyseres og kan være en helt almindelig oprydning og sortering af dagsrester
  • Du drømmer, at du skal ned og handle, og der er pludselig en isbjørn i supermarkedet – denne drøm giver det mening at kigge ind i, da noget pludselig foregår, der er taget helt ud af kontekst

Disse eksempler er naturligvis meget upræcise og fortæller ikke meget, men jo flere detaljer, følelser og stemninger der kan kobles på, jo mere fortæller det om drømmen.

Dream4