Lydterapi

Lyd og vibrationer kan noget helt særligt og videnskaben fortæller os i dag at alt har en vibration. Alle atomer og celler i menneskets krop har deres helt egen svingning og frekvens og i lydterapi er vi nede og arbejde med disse frekvenser.

Der er lavet en del videnskabelige forsøg med lyd og vand, hvor det er meget tydeligt hvilken effekt vibrationer har på vandet. Her dannes smukke symmetriske mønstre i vandet, når det bliver udsat for lyd og vibrationer. Op til 60% af vores krop består af vand og dermed kan lydhealing komme helt ind og behandle balancen i vores krop på celleplan. Ubalancer og blokeringer i kroppen kan derfor genoprettes fordi lyden går direkte ind i cellerne og afbalancerer, der hvor behovet er.

En lydsession foregår ved at du ligger på en madras på gulvet med et tæppe over dig. Du skal have noget behageligt tøj på uden for mange lynlåse, spænder og knapper og jeg råder altid mine klienter til at sætte en intention for dagens session, som vi tager en snak omkring, inden sessionen går i gang. Med en intention forstås det ønske du har for sessionen. De fleste som prøver en lydsession vil mærke at de kommer ned i et meget meditativt stadie, hvor de dog stadig er til stede i rummet. Virkningen kan både være fysisk, emotionel eller være på et mere spirituelt plan.

Der kan arbejdes med lyd på mange måder, men her er nogle eksempler for en session:

KLANGMASSAGE: I denne behandlingsform arbejdes der udelukkende eller primært med tibetanske syngeskåle. Skålene placeres forskellige steder omkring dig og på din krop, hvorefter de aktiveres og begynder at synge. Her mærker du de direkte vibrationer, som de bevæger sig ned igennem kroppen.En klangmassage kan foregå både som ryg- og/eller maveliggende.

LYDHEALING: Her har de tibetanske klangskåle stadig et bærende element og placeres på og omkring kroppen som i en klangmassage. Men herudover arbejdes der med en del andre instrumenter som fx klokker, rasler, gong og min stemme. En lydhealing er dermed lidt mere skræddersyet til den intention du ønsker at arbejde med og foregår typisk ved at du ligger på ryggen. Sessionen kan passende kombineres med en kop ceremoniel Cacao.

GONG: En gong et et helt utroligt instrument, der kan skabe meget dybe og rungende vibrationer. Det er ofte vibrationer du kan mærke overalt på kroppen og kan dermed have en meget stor og gavnlig effekt. Dette er en kortere session men absolut ikke mindre gavnlig af den grund. Vi sidder her på hver sin side af gongen, så vil næsten føle at du bliver badet i lydende fra gongen. Sessionen kan passende kombineres med en kop ceremoniel Cacao.

KOMBINERET HEALING: Som en helt fjerde ting tilbyder jeg healingsessioner, hvor jeg kombinerer mange af de forskellige felter jeg arbejder inden for. Det kan fx være lydterapi, reiki healing og aromaterapi. I en kombineret healingsession skræddersyer jeg altså et forløb, der passer helt specifikt til det, du går og arbejder med lige nu. Jeg har derfor også på forhånd brug for at vide, hvilken intention du ønsker at arbejde med, så jeg kan forberede sessionen.

Og hvad er det med den CACAO? Det er min erfaring at ceremoniel cacao og lyd går utrolig godt hånd i hånd, hvilket er grunden til at jeg tilbyder det som tilkøb til mine lydsessioner. Ceremoniel cacao kan ikke sammenlignes med den kakao du normalt vil drikke med flødeskum. Den ceremonielle cacao er lavet af 100% ren kakaomasse tilsat krydderier og honning og er derfor stærkere og renere end en ‘almindelig’ kakao. Cacaoen er en utrolig hjerteåbnende plante, der kan hjælpe dig til at komme i kontakt med dig selv og dine følelser. I forbindelse med en lydsession guider jeg dig igennem mindfulness og en kort meditation inden lyddelen går i gang.

%d bloggers like this: