Triggerpunkt Akupunktur

Triggerpunkter er små ‘knuder’ af sammentrukne muskelfibre, der kan skabe ømhed og smerter. De sammentrukne muskelfibre gør, at musklen forkortes og dermed indskrænker bevægeligheden og danner smerter. Et triggerpunkt kan både være latent og aktivt, men trygger man på det, vil det gøre ondt og måske endda skabe en følelse af ‘stråling’ i områderne omkring punktet.

Man kan behandle triggerpunkter på forskellige måder:

I forbindelse med massage kan der trykkes på punktet i ca. 30 sekunder, hvorefter der gives slip. Dette kan gøres op til flere gange.

Ved triggerpunkt akupunktur bruges akupunkturnåle af forskellig størrelse, som sættes i et eller flere triggerpunkter. Rent fysisk sker der det, at musklen vil trække sig sammen omkring nålen, men da en muskel ikke kan være spændt i længere tid, vil den automatik spænde af i området og dermed vil de sammentrukne muskelfibre så småt give slip, og smerten ved triggerpunktet aftager. Man ligger som regel med en akupunkturnål i 10-20 minutter for bedst effekt.

En akupunkturnål er meget tynd men man mærker måske et lille prik, når den stikkes i. Dette er ikke noget, der gør ondt, og måske mærker du det slet ikke. Har du ikke prøvet at få akupunkturnåle før, starter vi med få nåle.

Det varierer hvor mange gange man skal have triggerpunkt akupunktur alt efter hvad man døjer med og hvor længe man har gået med sin ømhed og smerte. Nogle smerter kan aftage efter en enkelt gang eller to, mens længerevarende smerter kan kræve flere behandlinger.

Triggerpunkt akupunktur kan enten bestå alene som behandlingsform eller det kan kombineres med en massage. Kontakt mig og så finder vi den rette løsning for dig.

Trigger1small