Yoga

Yoga er en mere end 5000 år gammel indisk filosofi, der er bygget op omkring kroppens fysiske og psykiske velvære. I dag er yogaen mest kendt for det af de 5 elementer, der omhandler den fysiske aktivitet.

Den klassiske yoga, hatha yoga, er bygget op omkring asanas, der fra det indiske sanskrit kan oversættes til “stabil og behagelig stilling”. At holde en stilling stabilt og samtidig syntes at den er behageligt, kan være lidt af en udfordring. Heldigvis er de ringen, der siger, at man skal kunne alt i første forsøg.

Mange afholder sig fra at prøve yoga, fordi de tænker, at de ikke er smidige nok, og her er det rigtig vigtigt at pointere, at yoga er for alle! Alle asanas kan modificeres og der er et hav af redskaber, der kan bruges til at hjælpe og støtte. Man kan sågar lave yoga på en stol. For at dyrke yoga kræver det altså ikke, at man kan få sit ben om bag nakken eller slå knude på sig selv. Dyrker du yoga på et regelmæssigt plan, vil du helt naturligt opleve, at din krop stille og roligt bliver stærkere og mere smidig, samtidig med at dit sind bliver mere roligt.

Der findes i dag mange forskellige yoga stilarter, som alle tager udgangspunkt i den klassisk hatha yoga. Du har måske hørt om yin, vinyasa, astanga og bikram yoga? Det er blot nogle af de stilarter, der er populære i dag. Jeg underviser i hatha yoga og yin yoga, som hører til de blidere yoga stilarter, hvor fokusset er mere på det rolige åndedræt, de blide stræk og styrke fremfor at få pulsen op.

IMG_1380